Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper publika betor av IOS 10 och Mac OS Sierra

Efter en kortare period av förhandsversioner enbart för registrerade utvecklare släpper Apple publika betaversioner av IOS 10 och Mac OS Sierra som släpps i skarp version i höst.

Knappt en månad efter Apples årliga utvecklarkonferens #WWDC, där vi fick se en första glimt av de kommande stora uppdateringarna till Apples fyra mjukvaruplattformar, kommer nu alla som vill kunna prova dem på sina egna enheter. Fram till nu har Apple släppt två förhandsversioner riktade enbart till registrerade utvecklare, men nu har de första publika beta-versionerna släppts för allmänheten.

Precis som Apple rekommenderar 99mac att inte installera dessa betaversioner på primära enheter som du är beroende av. Som vanligt med tidiga beta-versioner kommer det oundvikligen att finnas små och stora buggar som i värsta fall kan ställa till en hel del oreda på dina enheter, speciellt om du inte varit noga med att göra både en och två säkerhetskopior.

Du som ändå vill prova surfar in på Apples webbsida för beta-program, och anmäler ditt intresse enligt instruktionerna. När det gäller beta-versionen av #Sierra kommer du via den sajten få en nedladdningskod som aktiverar nedladdningen via App Store. Därefter är det bara att vänta tills nedladdningen är klar och sedan följa installationsanvisningarna på din dator.

För att få #IOS 10 på din Iphone, Ipod Touch eller Ipad surfar du in på beta-sajten via respektive IOS-enhet. Följ sedan instruktionerna för att ladda ned en beta-profil till din enhet, denna profil är en förutsättning för att du ska kunna få tillgång till beta-versionerna av IOS 10 och eventuellt kommande beta-version av Watch OS 3 (du får en fråga om du vill installera profilen på din IOS-enhet eller på din Apple Watch, men i skrivande stund finns ingen publik beta-version tillgänglig för Watch OS 3). Efter en omstart kommer sedan beta-versionerna att finnas tillgängliga som vanliga systemuppdateringar via Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Framtida uppdateringar av beta-versionerna dyker sedan upp som vanliga systemuppdateringar på respektive enhet och plattform.

För att få full nytta av alla nya funktioner i Watch OS 3, IOS 10 och Mac OS Sierra behöver du installera beta-versionerna på alla tre plattformar, vilket är omöjligt just nu så vida du inte är en registrerad utvecklare, då Watch OS 3 inte finns som publik beta. Funktionen Auto-upplåsning för Mac OS Sierra är exempelvis beroende av Watch OS 3 på din Apple Watch, likaså är funktioner som Universal Clipboard och andra nyheter beroende av att flera olika plattformar är uppdaterade till beta-versionerna.

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.