Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Europeiska telekomjättar släpper manifest för utrullning av 5G-nätverk

En grupp på tjugotalet telekomjättar presenterar en plan för utrullning av 5G i Europa, med önskemål om mildare reglering av näten.

De tjugo största telekomföretagen i Europa – bland dessa Vodafone, Telenor, Nokia, Ericsson, Deutsche Telekom och Hutchison/3 – presenterar nu en plan för 5G-utbyggnaden i form av ett pdf-dokument. Det 3 000 ord långa dokumentet undertecknas av högt uppsatta chefer inom företagen.

I manifestet beskriver företagen hur de planerar att bygga ut kommersiella tester av tekniken till år 2018, och till år 2020 ska 5G-nätverk finnas tillgängliga i minst en stad i varje EU-land. Företagen beskriver även fördelarna med nästa generations mobila nätverk, den som vill läsa mer om hur 5G fungerar och vad tekniken kommer tillföra kan läsa SweClockers genomgång.

En stor del av dokumentet ägnas åt en vädjan från företagens sida om att EU ska lätta på regleringen av utnyttjandet av nätverken, en fråga som kallas nätneutralitet. Kort och gott handlar denna fråga om huruvida alla ska ha likvärdig åtkomst till internet och de nätverk som är anslutna dit.

Om åtkomsten inte är neutral menar kritiker att företag kan köpa "förtur" till tillgängliga nätverksresurser. Företagen som författat 5G-manifestet menar att innovationen kommer att hämmas om 5G-nätverken regleras allt för mycket, och att det är nödvändigt att kunna skräddarsy olika lösningar runt nätverken för att nå lönsamhet i utbyggnaden av 5G.

Gunther Oettinger, digital chef inom EU-kommissionen, välkomnar förslagen i manifestet som en bra grund till de beslut som ska fattas runt utbyggnaden av 5G och nätneutralitet framöver.

EU-kommissionen ska presentera en handlingsplan för utbyggnaden av 5G i september och de första testnäten förväntas alltså vara i drift till 2018. Som vi har rapporterat om tidigare blir Telia först ut med 5G-nät i Stockholm.

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.