Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Taxibolaget Didi Chuxing köper Uber Kina

Efter Apples jätteinvestering köper nu det kinesiska taxibolaget Didi Chuxing Ubers verksamhet i Kina.

I maj investerade Apple motsvarande 8,1 miljarder kronor i det kinesiska företaget Didi Chuxing. Det är en taxitjänst där resenärer kan beställa en taxi via en app med många likheter med Uber.

Uber finns också etablerade i Kina och de två företagen har konkurrerat om marknadsandelar, men nu meddelar Didi Chuxing att man köper upp Ubers verksamhet i landet, rapporterar Wall Street Journal. Dessutom investerar Didi en miljard dollar i Uber, samma belopp som Apple investerade i det kinesiska bolaget i maj.

Uber Kina kommer att fortsätta sin verksamhet under det egna varumärket, men all data kommer att ägas av Didi Chuxing. Affären ger Uber och deras investerare 20 procent av aktierna i det kinesiska taxibolaget.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.