Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook: skillnaden mellan hund- och kattmänniskor

Är människor som föredrar katter ensamma och introverta, och de som gillar hundar glada och extroverta? Facebook uppger sig ha svaret.

En ihållande stereotyp om människor som har husdjur är skillnaden mellan hund- och kattägare. Hundägare sägs vara glada, utåtriktade och sociala medan kattägare får personifiera tillbakadragna solitärer. I samband med den internationella kattdagen 8 augusti har Facebook bestämt sig för att avgöra hur det verkligen ligger till.

#Facebook har undersökt beteendet hos över 160 000 användare på tjänsten, och både katt- och hundägare. Urvalet är de förvalda känslor som går att välja i statusuppdateringar på Facebook, exempelvis glädjefylld, tacksam, älskad och så vidare.

Kattägare är trötta singlar

Resultatet visar att hundägare är mer benägna att ge utryck för känslor som stolt och förhoppningsfull. Kattägare däremot lutade mer åt trött, känslosam och sorgsen, men också älskad och lycklig. Data visar också att Facebookanvändare med katt i högre grad än hundägare blir inbjudna på evenemang, men i hur hög grad dessa accepteras framgår inte. Hundägare har i genomsnitt 26 fler vänner på Facebook än kattägare. Baserat på användares statusar är också kattägare mer troliga att vara singel än de som har hund.

Undersökningen har också jämfört vad de två grupperna gillar på Facebook, och konstaterar att kattägare generellt gillar mer kritikerrosade filmer och tv-serier än hundägare. Katter tycks gå hand i hand med filmer som Terminator 2, Trainspotting, Alien och Disney-filmen Kejsarens nya stil. De som äger hundar gillar istället The Hangover, Fifty Shades of Grey och The Blind Side. Populära tv-serier hos kattpersoner är bland annat Star Trek och Pokémon, och för hundpersoner Entourage och One Tree Hill. Vad gäller böcker visar undersökningen att hundägare i högre grad föredrar moderna bästsäljare, medan kattägare föredrar klassiker och science fiction.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.