Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple svarar bankerna i Australien

De tre stora bankerna i Australien som vill ha tillgång till NFC i Apples mobiler får nu svar från företaget som menar att det fundamentalt skulle underminera säkerheten.

Apple lanserade sin mobila betaltjänst #Apple Pay i Australien förra året i samarbete med American Express och sedan april i år har en av landets banker tillkommit. Någon bredare lansering i landet har inte skett då flera av de största bankerna inte verkar särskilt pigga på att samarbeta.

I juli rapporterade 99mac att tre av landets största banker ansökt om att tillsammans få förhandla med Apple om att få tillgång till NFC-kretsarna i Iphone för att själva kunna lansera en egen mobil betallösning.

Med ett brev till myndigheter i Australien förklarar nu Apple sin syn på saken och menar att tillgång till NFC-kretsarna fundamentalt skulle underminera säkerheten som Apple försöker upprätthålla i sina produkter, rapporterar Australien Financial Review. I brevet menar Apple att om bankernas ansökan godkänns tillåts de att bilda en kartell som kollektivt kan diktera villkoren för nya affärsmodeller och försena introduktionen av ny och potentiellt omvälvande teknik.

"Apple upprätthåller väldigt höga säkerhetsstandarder för våra kunder när de använder Apples produkter för att göra betalningar. Genom att ge enkel tillgång till NFC-antennen för bankappar skulle vi fundamentalt minska den höga säkerhetsnivå som vi strävar efter att ha i våra enheter."

Bankerna menar att det är konkurrenshämmande att hindra andra plånbokslösningar från att fungera i Iphone. Apple svarar i sin tur att det är bankerna som inte vill tappa kontrollen över sina kunder.

"Olyckligtvis, baserat på deras begränsade förståelse av erbjudandet, uppfattar bankerna Apple Pay som ett konkurrenshot. Bankerna vill behålla fullständig kontroll över sina kunder. Föreliggande ansökan är bara den senaste tekniken som används av dessa konkurrerande banker för att hindra Apples inträde på den australiensiska marknaden."

Apple ber myndigheten att ta god tid på sig att gå igenom bankernas ansökan.

Betaltjänsten Apple Pay finns nu tillgängligt i nio länder och omkring 3 000 banker runt om i världen erbjuder Apple Pay till sina kunder.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.