Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Gurman: Det här är nästa Iphone

Apple-kännaren Mark Gurman har bytt arbetsgivare, men tagit med sig sina källor till Bloomberg där han nu går igenom vad vi kan vänta oss av Apples nästa Iphone-modeller.

Nu är det inte många dagar kvar till september då Apple brukar bjuda in press och gäster till ett evenemang för att lansera nya Iphone-modeller. Apple-kännaren Mark Gurman har lämnat 9to5mac och arbetar numera på nyhetsbyrån Bloomberg och summerar nu vad han hört från sina källor om nästa uppsättning Iphone-telefoner från Apple.

Mark Gurman.

Bild: Bloomberg

Gurman har goda kontakter inom Apple-världen och brukar ofta komma med korrekta uppgifter. Den här gången upprepar han flera rykten som vi hört tidigare, vilket förstås ger dem lite mer tyngd.

Nästa Iphone-modeller kommer att få bättre kameror och uppgraderad hårdvara, men behålla ungefär samma design som de nuvarande flaggskeppen Iphone 6S och 6S Plus. Enligt Gurmans källor är det bara den större av de två nya modellerna som kommer med två kameralinser, medan båda enheterna kommer med en ny hemknapp som svarar med vibrationer istället för ett fysiskt tryck. Den nya knappen kommer att påminna om styrplattan på Macbook.

Också Gurmans källor uppger att Apple verkligen kommer att ta bort hörlurskontakten, vilket kommer att lämna rum för en andra högtalare. Men om Apple kommer att skicka med Lightning-lurar, de gamla Earpod-lurarna med en adapter eller ett par trådlösa hörlurar nämner Gurman inget om.

Nästa år firar Iphone 10 år, vilket kan vara en av anledningarna till att Apple inte släpper telefoner med en helt ny design i år som de borde göra ifall tidigare lanseringar är något att gå efter.

Årets nya Iphone-modeller kommer att behålla samma skärmstorlekar som förra årets modeller, nämligen 4,7 tum och 5,5 tum. På baksidan kommer de två innersta antennstrecken att tas bort.

Enligt en av källorna som använt en prototyp av den kommande större Iphone-modellen berättar mer om hur de dubbla kameralinserna kommer att fungera. Effekten av de två linserna kommer att vara ljusare bilder med mera detaljer. De båda linserna kommer att fånga färger på olika sätt och de två bilderna kommer att slås ihop till en bild åt användaren.

Inte helt oväntat uppger Gurman att de nya telefonerna kommer att levereras med IOS 10, som för närvarande betatestas både av utvecklare och via ett publikt betaprogram.

Enligt Gurman kommer Apples pressevent att hållas den 7 september i år, vilket är en onsdag. Apples officiella inbjudningar brukar skickas ut omkring två veckor före.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.