Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

De tio minst älskade emoji-symbolerna

Det finns alldeles för många emoji för att alla ska komma till flitig användning. Jason Snell har tagit reda på vilka som är de minst omtyckta symbolerna.

Förra året utsåg Oxford English Dictionarys en emoji till årets ord och det var kanske inte så konstigt med tanke på vilken stor plats symbolerna tar i våra skriftliga konversationer med varandra.

Det är Unicode-konsortiet som har hand om standarden kring emoji och som uppdaterar den med nya symboler regelbundet. Det finns någonstans kring 1 000 emoji med tiotusentals variationer eftersom vi numera kan välja kön och hudfärg på flera av dem.

Men av alla dessa #emoji används inte alla lika ofta. En del kanske aldrig kommer till användning och flera av dem föreställer vad som säkert är utställningsföremål på tekniska museer. Intressant nog har Unicode-konsoritet ingen metod för att deklarera enskilda emoji som irrelevanta eller föråldrade.

Det är däremot fritt fram för varje plattformsägare att själva göra ett urval – alla emoji-symboler finns exempelvis inte med på tangentbordet i IOS och samma sak gäller de andra operativsystemen.

Jason Snell som numera skriver på sajten Six Colors efter många år på amerikanska Macworld, noterar i ett inlägg att han inte använder särskilt många emoji själv och efter att ha blivit nyfiken på vilka emoji som används allra minst har han sammanställt en lista över de tio minst älskade symbolerna.

För att vara lite rättvis har han tagit bort alla flaggor, klockor, tecken och tangenter som hör till de symboler som används allra minst och fokuserar på de vanliga illustrativa emoji-symbolerna.

10.

Personsökare

9.

Lås med bläckpenna

8.

Taxi framifrån

7.

Snabbspårväg

6.

Kartotek

5.

Monorail

4.

Öppen brevlåda med sänkt flagga

3.

Linbana

2.

Kabinbana

1.

Hängbana

Diskutera!

  • Har du skrollat förbi någon emoji som fått dig att stanna upp och undra: varför finns den här med?

  • Skulle du vilja ta bort emoji du aldrig använder?

  • Vilka emoji använder du flitigast?

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.