Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Saker vi minns: 300 sidor Iphone-räkning

Det var en gång en riktigt tjock Iphone-räkning. För nio år sedan skickade AT&T en räkning på 300 sidor till nybliven Iphone-ägare.

Här på redaktionen snurrar fredagsmixen och det har blivit dags att servera en ny #fredagsvideo. Den här veckan minns vi tillbaka till 2007, året då Iphone var rykande färsk.

Den då 23-åriga internetprofilen Justine Ezarik, eller "iJustine" som hon kallar sig, visar i ett videoklipp upp sin första räkning från operatören AT&T. De var de enda som sålde Iphone i början och alltså det enda alternativet om man ville vara tidigt ute med Apples mobiltelefon.

AT&T-räkningen levererades i en låda och var så pass tjock för att operatören specificerat varje händelse som nyttjat mobildata för sig. Räkningen var på 274,81 dollar, motsvarande cirka 2 000 kronor, och ska enligt uppgift ha kostat AT&T cirka 60 kronor att posta.

Nu för tiden får vi hoppas att de flesta får sina räkningar som e-fakturor, eller att pappersfakturorna åtminstone är sammanfattningar istället för så här detaljerade.

Trevlig helg!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.