Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lenovo presenterar bokdatorn Yoga Book

Den hittills största wow-faktorn under IFA 2016 kommer från Lenovo som verkligen erbjuder något unikt med tunna hybriden Yoga Book.

#Lenovo slog på stora trumman under onsdagskvällen på #IFA. Istället för att ha en normal pressvisning slussades besökarna mellan olika stationer, och fick både möta entusiastiska representanter på scener och känna på bolagets senaste produkter.

Den kanske mest iögonfallande nyheten är den tunna hybriddatorn Yoga Book. Lenovo själva liknar den vid en tunn bok eller ett anteckningsblock, och utseendemässigt är det inte helt fel. Liksom flera av Lenovos övriga produkter går enheten att vika tack vare de karakteristiska gångjärnen mellan bildskärmen på 10.1 tum och tangentbordsytan. Bildskärmens upplösning är skapliga 1 920 x 1 200 pixlar och den har en färgrymd på 16,7 miljoner färger.

Just tangentbordet är nog annars det som drar flest blickar till sig. Det är helt virtuellt, och lyser futuristiskt upp när enheten används som en bärbar dator. Att skriva är inledningsvis något av en utmaning, men kan nog fungera med lite övning. Lenovo har utrustat maskinen med en sensor som är generös med var fingrarna hamnar. Mellanslagstangenten registreras exempelvis även om fingret råkar träffa något utanför det uppritade området. Dessutom använder enheten artificell inlärning för att förutse vilket ord som skrivs.

När tangentbordet inte används släcks tangenterna, och istället framträder en helt mörk och slät skiva som det går att rita på med den tillhörande pennan. Det går också att teckna direkt mot den tryckkänsliga bildskärmen, och för den som föredrar att rita mot vanligt papper går faktiskt även detta. Pennan är nämligen också en vanlig penna, och genom att lägga ett pappersblock över tangentbordsytan är det bara att teckna på analogt vis. Ritningen överförs i realtid digitalt över till bildskärmen. Det här är en funktion som imponerar!

Av någon anledning har Lenovo bestämt sig för att erbjuda två versioner av Yoga Book - en med Windows 10 och en med Android 6.0.1 Marshmallow. Prestandamässigt har bägge varianterna 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagringsutrymme, samt stöd för minneskort på upp till 128 gigabyte. Processorn är en 64 bitars Intel Atom på upp till 2,4 gigahertz.

Beroende vilket operativsystem som väljs fungerar vissa av funktionerna däremot olika. Vad gäller teckning med pennan så används Onenote i Windows, eller ett specialprogram i Android. Enligt Lenovo börjar Yoga Book att skeppas redan i september, och de angivna priserna är 499 euro för Android-versionen och 599 euro för Windows-versionen. Det motsvarar cirka 4 700 respektive 5 700 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.