Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lenovo presenterar Yoga 910 och Miix 510

Hybriddatorer utgör hela Lenovos produktutbud, och med Yoga 910 och Miix 510 passar företaget på att ge en del kängor till Apples bärbara produkter.

När det blev dags för #Lenovo att på #IFA prata om de kommande nyheterna i datorvärlden tog företaget upp Art Fry, skaparen av de små anteckningslapparna Post-Its, som inspiration. Användaren ska kunna ta upp och skapa något när behovet uppstår var analogin som användes. I Lenovos uppställning av datorer finns det inga helt konventionella bärbara datorer, men om några modeller ska klassas som motsvarigheten till detta blir det nog Yoga 910 och Miix 510.

Yoga 910
Detta är den dator som mest liknar en traditionell bärbar dator, men med en säregen gångjärnsdesign som påminner om den som används i Microsofts Surface Book-datorer. Detta gångjärn låter användaren vinkla bak skärmen till en rad olika lägen, bland annat i ett tältläge eller presentationsläge, eller helt vikt bakom skärmen där datorn helt enkelt blir en stor surfplatta. I en presentation av hur datorn kan användas i köket passade Lenovo på att pika Apples Ipad Pro för dess oförmåga att stå upp utan tillbehör.

När det var dags att prata om skärmen som används i Yoga 910 passade Lenovo på att ge Apple ännu en känga. Datorn använder en "kantlös display" med väldig tunn bård runt skärmen, något som påpekades vara mycket tunnare än utrymmet runt skärmen på en MacBook Pro. Att Macbook Pro inte heller har en pekskärm var tydligen också en stor brist enligt Lenovo. Yoga 910 är likt de flesta bärbara datorer som presenterats under IFA utrustad med en fingeravtrycksläsare som du kan använda för att logga in via Windows Hello.

Sett till specifikationerna används en 13,9 tum stor bildskärm med konfigurationer där upplösningarna 1 920 x 1 080 pixel och 4K UHD ingår. Datorn är blott 14,3 millimeter tjock vilket Lenovo påstår är tunnast bland alla Intel-utrustade bärbara datorer i storleksklassen. På tal om Intel så kan datorn utrustas med processorer upp till Core i7 av sjunde generationens snitt, och detta kan kompletteras med upp till 16 GB primärminne. SSD-lagringen som ansluts över PCI Express kan fås om maximalt 1 TB lagringsutrymme. Bra ljud ska fås via Dolby Audio-teknik. Prislappen för Lenovo Yoga 910 startar vid 1 299 Euro, vilket motsvarar ungefär 12 500 kronor.

Miix 510
Lenovo bygger här vidare på produktserien Miix, vars namn kommer från den engelska marknadsföringens "Mix it up". Det är en hybriddator där tangentbord och surfplatta kan kombineras till en traditionell dator, i samma anda som Asus Transformer-serie. Tangentbordet som används med Miix 510 är fullstort och kan vinklas i upp till 150 grader via en gångjärnsdesign som lånar in delar av designen från Yoga 910. Skärmen använder en 12,2 tum stor bildpanel med upplösningen 1 920 x 1 200 pixel, eller Full HD+ som företaget kallar det.

Datorn drivs också den av sjätte generationens Intel Core-processorer som kan fås med konfigurationer upp till Core i7, 8 GB primärminne och integrerad Intel HD 520-grafikdel. Den SSD-baserade lagringen kan även här nå maximala 1 TB. Det finns också konfigurationer där 4G/LTE-uppkoppling ingår. I paketet ingår även en penna som fästs på datorns sida via en hållare. Batteritiden uppges nå 7,5 timmar enligt Lenovo. Priset för Lenovo Miix 510 blir 799 Euro med penna och tangentbord inkluderat, motsvarande cirka 7 600 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.