Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IFA 2016

Samsung visar uppdaterade Gear S3

Precis som väntat visar Samsung upp den tredje generationens smarta klocka under årets IFA. Nykomlingen blandar bekant med stora nyheter.

Inför Samsungs pressevent väntade vi oss mer eller mindre att klockan Gear S3 skulle presenteras, men så blev det inte. Vi blev därför mäkta förvånade när vi helt plötsligt snubblade på klockan i utställningen efter presskonferensen. Efter att ha klämt och känt på Gear S3 kan vi konstatera att det mesta av konceptet från föregångaren består, men några större nyheter har Samsung definitivt lyckats klämma in.

Tuffa och stiliga modeller
Med föregångaren Gear S2 erbjöds två modeller, dels den vanliga modellen och en Classic-modell med lyxigare armband och tillhörande högre prislapp. Med Gear S3 ändrar företaget på denna uppsättning och nu introduceras den nya modellen Gear S3 Frontier som kompletterar Classic-modellen. Frontier har ett större och mer rejält armband i plast som ska tåla tuffa tag i utomhusmiljöer. Då Frontier är tänkt att användas utomhus där uppkoppling kan saknas kan den även utrustas med mobil LTE-uppkoppling.

Detta är den enda egentliga skillnaden mot Classic då båda modellerna är certifierade för vatten- och dammtålighet enligt IP68-standarden. Det rostfria stålet som klockan är byggd i är av en nyare och mer tålig variant (316L), och glaset som täcker skärmen är en nyare variant av Cornings Gorilla Glass-teknik. Klockans skärmyta är något större än hos föregångarna, 1,3 tum jämfört med 1,2 tum hos Gear S2. Skärmens upplösning är dock densamma, 360 x 360 pixel. Sett till användningen i praktiken fungerar den precis som Gear S2, det vill säga att den använder ett Tizen-baserat operativsystem som du kan navigera både med fingergester på skärmen och att rotera ringen runt klockan.

Nytt under huven
Processorn som driver klockan är samma dubbelkärniga krets som tidigare, fast nu är den något högre klockad vid 1,3 GHz, att jämföra med 1 GHz i Gear S2. Primärminnet har även ökat från 512 MB till 768 MB. Den interna lagringen är densamma som tidigare, det vill säga 4 GB utrymme.

Samsung har även utrustat den nya modeller med fler sensorer och funktioner. En sådan nyhet är en inbyggd kompass och GPS, vilket gör att den blir mindre beroende av att vara uppkopplad mot en telefon hela tiden. Ytterligare en nyhet är att klockan nu är utrustad med en högtalare som låter dig lyssna på strömmande musik och få andra typer av ljudkällor uppseglade på handleden utan att behöva plocka upp telefonen.

En viktig aspekt som har uppgraderats är batterikapaciteten, vilken vuxit till 380 milliamperetimmar - något som enligt Samsung ska ge en batteritid på upp till fyra dagar. Gear S2 får som jämförelse en maximal driftstid på cirka två dagar ur dess batteri på 250 milliamperetimmar. Överlag ser Gear S3-familjen ut att bygga vidare på de goda egenskaperna hos föregångaren, nu återstår det bara att se om Samsung lyckas locka över fler utvecklare som kan dra nytta av Samsungs genuint smarta system för navigation av gränssnittet.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.