Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airpods är Apples nya trådlösa hörlurar

Apple släpper en ny trådlös variant av hörlurarna Earpods, som de kallar för Airpods.

Som väntat har Apple under kvällens event lanserat ett par trådlösa hörlurar som de kallar för Airpods. Lurarna är vita och har en design som påminner om de vanliga lurarna Earpods som följer med flera av Apples produkter.

Ikväll bekräftade Apple också att hörlursporten på 3,5 millimeter kommer att saknas på nya Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Istället kommer en ny variant av Earpods-lurarna följa med som kopplas genom lightning-uttaget, alternativt går det att använda en medföljande adapter. Ett ännu bättre alternativ enligt Apple är att använda trådlösa hörlurar.

De nya Airpod-lurarna har en batteritid på fem timmar på en laddning. Det följer även med ett laddningsfodral som lurarna går att förvara i när de inte används för att de inte ska tappas bort. Fodralet fungerar också som en laddningsstation med inbyggt batteri, och ger sammanlagt hörlurarna 24 timmars användning. I paketet ingår också en Lightning till USB–sladd för uppladdning. Genom att snabbladda 15 minuter erhålls upp till tre timmars användning.

Att parkoppla hörlurarna ska enligt Apple gå med ett enda klick, och Airpods inställningar synkroniseras också via Icloud mellan flera Apple-enheter. Det kommer också gå att kontrollera lurarna genom olika kombinationer av tryck. Två tryck aktiverar exempelvis röstassistenten Siri. Hörlurarna ska även lära sig att känna igen användarens röst, och på så sätt kommer de under samtal bättre kunna filtrera bort störande brus i omgivningen.

Airpod-hörlurarna aktiveras direkt när de plockas ut ur laddningsfodralet och ansluter till en Iphone, Ipad, Mac eller Apple Watch. Ljudet sätts på direkt när användaren tar på sig lurarna och pausas när de plockas av. Detta är möjligt genom det nya W1-chippet som med hjälp av optiska sensorer och accelerometer kan avläsa när lurarna tas på och av. W1-chippet kan också avgöra om bara en av lurarna sitter i örat, och anpassa ljudet därefter.

Nytt sortiment av Beats-hörlurar

Förutom AirPods lanseras också enligt tidigare rykten tre nya trådlösa modeller från Beats; Beats Solo 3, Powerbeats 3 Wireless och BeatsX. Beats-lurarna börjar säljas i höst, och priserna blir 2 990 kronor (Beats Solo 3), 1 990 kronor (Powerbeats 3 Wireless) och 1 490 (Beats X).

Hörlurarna Airpods kommer börja säljas sent i oktober och priset blir på 1 795 kronor inklusive moms.

Kommentarer
85 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.