Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Siri för hemmet når prototypstadie

Apple uppges utveckla en särskild Siri-enhet att använda i hemmet, som ska kunna hjälpa till att styra smarta enheter och fungera som en assistent där hemma. Prototyper ska redan testas av Apples ingenjörer.

99mac har tidigare rapporterat uppgifter om att #Apple arbetar på en konkurrent till produkter som Amazon Echo och den ännu icke släppta Google Home. Det är alltså fråga om en kombinerad mikrofon och högtalare med en digital röstassistent inbyggd, avsedd för hemmet. Apples variant ska baseras på Siri, som redan finns i företagets IOS-enheter, Apple TV och numera även Mac.

Apples Siri-enhet har enligt en ny rapport från Bloomberg varit under utveckling i två år, och har nu nått ett stadie där en färdig prototyp finns. Ett flertal ingenjörer hos Apple ska ha enheter hemma hos sig själva för att testa. Apple uppges dock ännu inte ha bestämt sig för att slutföra produkten, och skulle kunna skrota projektet.

#Siri ska i den nya produkten kunna utföra en lång rad tjänster, så som att styra och hantera Homekit-kompatibla produkter för det smarta hemmet. Det betyder att Siri kan styra belysningen, rullgardiner, temperaturen och mycket annat i hemmet via röstkommandon. Enheten uppges vara Apples första helt nya produktkategori sedan Apple Watch. Jämfört med sina konkurrenter ska Apples variant erbjuda en "mer avancerad" mikrofon- och högtalarteknologi enligt källor insatta i projektet.

Några prototyper sägs också ha en inbyggd kamera med möjlighet till ansiktsigenkänning. Därmed skulle den kunna utföra olika åtgärder beroende på vilket rum enheten står i, eller baserat på användarens ansiktsuttryck. Utöver detta kan den också göra det som Siri idag kan göra på andra enheter, så som att svara på textmeddelanden, hantera kalendrar, spela musik, söka på internet och mycket annat.

Enligt rapporten ska Apple också ha övervägt att istället för en fristående enhet bygga in teknologin i Apple TV, och göra så att Siri kan aktiveras med ett röstkommando i rummet. Som bekant bestämde sig Apple istället för att Siri aktiveras med en särskild knapp på fjärrkontrollen i Apple TV. Det är i dagsläget oklart exakt hur Siri ska fungera på den kommande enheten. Okänt är också när en sådan produkt kan komma att lanseras, och vad den kommer att kosta.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.