Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV får bättre sökning i Sverige

Svenska Apple TV-användare kan nu använda universell sökning som hittar resultat i både Itunes och Netflix.

En av paradfunktionerna med nya #Apple TV som släpptes för ett år sedan är så kallad universell sökning där systemet kan leta efter ett tv-program eller filmtitel i olika appar. En film kan därefter visas oavsett om den ligger i Netflix, Itunes eller någon annan tjänst.

Den universella sökningen var vid lansering begränsad till USA och ett fåtal andra länder, men nu har Apple utökat sökningen till ytterligare fem länder. Dessa är Mexiko, Norge, Spanien, Nederländerna och Sverige. Än så länge är dock sökningen begränsad till apparna Netflix och Itunes, men stöd för fler tjänster väntas komma med tiden.

I USA har samtidigt den nya CW-appen fått stöd för universell sökning, och i Australien går det nu att söka i de regionala tv-tjänsterna ABC Iview och Plus 7. I länder som Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien är sökningen liksom tidigare begränsad till Netflix och Itunes.

Förhoppningsvis kan svenskar snart söka i appar som Viaplay, HBO Nordic och SVT Play från huvudskärmen. Det finns dock ingen information om när detta kan ske.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.