Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-anställda stal foton från kunder

Anställda i en Apple-butik i Australien har sparkats efter att ha smygfotograferat kvinnliga besökare, och stulit bilder från kunders telefoner.

Flera anställda i en Apple-butik i Australien har anklagats för att stjäla kunders fotografier från inlämnade telefoner. De anställda ska också ha smygfotograferat både kvinnliga besökare och kvinnlig personal i butiken, och använt bilderna för att betygsätta deras kroppar. Sammanlagt ska över hundra närbilder ha tagits utan personernas tillåtelse, rapporterar tidningen The Courier Mail (kräver inloggning). Ännu fler bilder ska ha plockats från telefoner som kunder lämnat in för reparation, skriver 9to5mac. En läsare har också delat tidningens löpsedel på Twitter:

Det hela uppdagades när en annan anställd uppmärksammade att en tekniker bläddrade igenom bilder på en kunds inlämnade telefon. Detta skedde i Apples butik i Carindale, men enligt rapporten finns misstankar att något liknande sker även i fler Apple-butiker i landet. En anställd uppger till tidningen:

– De har tagit bilder av dem (kunder) i butiken, stulit bilder från deras telefoner och tagit bilder på kvinnliga anställda. En av dem lägger upp bilden i en chatt, och de andra ger personen, deras rumpa eller bröst, ett betyg på en tiogradig skala och lämnar kommentarer.

Fyra anställda har sparkats efter att avslöjandet, och Apple ska enligt rapporten skicka en HR-chef från USA för att hantera uppföljningen. #Apple har också gjort ett uttalande angående situationen:

– Apple tror på att behandla alla jämlikt och med respekt, och vi tolererar inte beteende som går emot dessa värderingar. Vi undersöker ett brott mot Apples affärspolicy vid vår butik i Carindale, där flera anställda redan har sagts upp på grund av vad vi funnit.

Skydda din information!

Bilder och annan information som lagras på en telefon är privat egendom. Att lämna in sina produkter kan dock alltid innebära en risk, och för den som har möjlighet är det därför rekommenderat att säkerhetskopiera och formatera enheten innan den lämnas in för reparation.

I praktiken är dock inte alltid detta möjligt, då telefonen kan vara skadad så att det inte går att använda den. Ett alternativ kan därför vara att be personalen om hjälp med att formatera enheten innan den lämnas in.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.