Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lunarstorm firar 20 år

För 20 år sedan föddes Lunarstorm, och nu firas den sociala plattformen med en nostalgispäckad kryssning, en bok och en nystartad version.

Är begrepp som krypin, flaskpost och snuttiga besökare bekant? Får du specifika associationer när någon skriver *kjamiz* till dig? Då hade du förmodligen ett konto på den svenska sociala plattformen #Lunarstorm någon gång mellan år 1996 och 2010.

Lunarstorm var länge Sveriges största sociala nätplattform, och hade 1,2 miljoner medlemmar som mest. Med sin intressanta design med färgval i orange och turkos samt ett egendomligt språkbruk lockade Lunarstorm Sveriges ungdomar. I mars 2008 hade sajten en halv miljon unika besökare per vecka.

Lunarstorm hette från början Stajlplejs och grundades av Rickard "Rick" Eriksson. Det var en av världens första webbcommunityn, och Stajlplejs samlade som mest 40 000 användare enligt Internetmuseum. Den 1 januari 2000 nystartade sajten som Lunarstorm, döpt efter Rick Erikssons flickvän, vars användarnamn var Lunarstorm.

Lunarstorm lades ned 2010, framförallt som ett resultat av konkurrensen från Facebook som gjort sitt intåg i Sverige. Inför 20-årsjubileet erbjuds dock rika möjligheter att återigen uppleva Lunarstorm. Skaparna av sajten anordnade i helgen en kryssning, och även en bok är på gång skriven av grundaren Rick Eriksson. Material filmas också till en tv-dokumentär. Slutligen har en nostalgiversion av Lunarstorm startat på nytt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.