Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny svensk datormus ska förhindra musarm

<img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/perific/perific1.jpg>

Det stora problemet med de flesta inmatningsprylar är att man inte kan variera arbetsställningen. Det är något det Stockholms baserade företaget Perific tagit fasta på när man under tre år utvecklat sitt eget alternativ till möss och styrkulor. Vad blev resultatet? En mus med styrkula.
Som namnet Wireless Dual Mouse antyder är det en trådlös mus. Dock inte Bluetooth även om Perifics VD Kurt Högnelid till 99mac säger att en Bluetooth modell mycket väl kan komma i framtiden.
Något som inte planeras är dock drivrutiner till Mac. Fast den ska enligt uppgift fungera på alla Macar med USB och System 8.6 och nyare utan särskilda drivrutiner.

Musen går dels att använda som en vanlig optisk mus med två knappar plus scrollhjul. Dels som styrkula för höger tumme. Men det nya är när man tar av ett skal får musen formen av ett U som man kan sätta fast på handen. Då är man inte längre beroende av att ha ett bord att arbeta vid och kan styra sin dator med båda händerna i knät.

Priset beräknas ligga på mellan 1300 och 1500 kronor plus moms.
99mac håller för fullt på att testa ett exemplar och återkommer inom kort med ett test.

Mer info om musen finns på www.perific.com

Kommentarer
32 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.