Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Testkör Touch Bar med Ipad-app

För den som inte har möjlighet att köpa Apples bärbara datorer med Touch Bar-pekremsan går det att testköra funktionen med en Ipad-app.

Har du nyligen investerat i en ny #Macbook, eller tycker helt enkelt att de nya #Macbook Pro-modellerna är för dyra? Är du sugen på att ändå testa pekremsan Touch Bar finns det ett alternativ som innefattar din befintliga Macbook, en #Ipad samt en app.

Den enklaste, men inte fullt lika roliga, metoden för att uppleva detta är att ladda ner en applikation för Mac OS som kallas #Touch Bar Demo App. Denna laddas ner från Github och installeras som ett vanligt program på din dator. När applikationen är installerad aktiverar du Touch Bar-menyn genom att hålla funktionsknappen (FN) nedtryckt varpå du kan bläddra genom Touch Bar-gränssnittet med pekplattan eller piltangenterna. Det som krävs för att installera applikationen är att datorn kör Mac OS Sierra 10.12.1 build 16B2657.

Detta låter dig dock inte använda dina fingrar för att trycka och svepa dig igenom gränssnittet, och det är dessutom inte separat från övriga gränssnitt på skärmen. Vill du testa en lösning som ligger lite närmare vad Macbook Pro-datorerna erbjuder kan du på samma Github-sida ladda ner projektet Touchbar.xcodeproj som låter dig testa funktionen på en Ipad.

Med en Ipad ansluten till datorn via en USB-sladd kan Touch Bar-gränssnittet visas på och användas i Ipad-appen. Tyvärr är det inte helt självklart att få appen att köras på din Ipad. Först måste du ladda ner Xcode-projektet från Github, kompilera detta för IOS och testköra det på en IOS-enhet som är ansluten som utvecklarenhet.

Proceduren för att installera och få igång projektet beskrivs på följande vis på projektsidan.

Se till att du har installerat den senaste versionen av Mac OS Sierra (10.12.1 build 16B2657), vilken lägger till stöd för Touch Bar i Mac OS. Build 16B2555 saknar stöd för Touch Bar, och därmed även stöd för denna lösning.

Hämta den senaste ZIP-filen från versionsförrådet och placera den uppackade appen i din program-mapp.

Du bygger IOS-appen genom att öppna TouchBar.xcodeproj, ansluter din IOS-enhet, väljer sedan TouchBarClient och sedan din Ipad som målenhet.

Precis som på Macbook Pro-datorerna anpassar sig innehållet i appen efter vilka applikationer som är aktiva på din dator. Det här är kanske inte den smidigaste eller mest användbara metoden för att få testa på Touch Bar med din befintliga hårdvara, men för den som inte räds att kavla upp de digitala skjortärmarna är det dock ett alternativ i väntan på den äkta varan.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.