Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 7 ger kretstillverkare klirr i kassan

Att Apples senaste flaggskeppstelefon säljer bra är inte bara bra för äppelfabriken. Kretstillverkaren TSMC skrattar också hela vägen till banken.

När Apple beställer komponenter till telefonerna i Iphone-familjen är en rad olika företag inblandade. När det gäller systemkretsarna i A-familjen har flera företag använts, men för Iphone 7-familjen har #TSMC stått för produktionen.

Det visar sig inte helt oväntat att det är ganska lönsamt att vara inblandad i försäljningen av en succéprodukt. Bloomberg rapporterar att TSMC har noterat rekordintäkter för 2016 med en ökning av aktievärdet med 32 procent. Marknadsvärdet för TSMC är i nuläget 156 miljarder dollar, vilket ska motsvara cirka 16 procent av värdet på Taiwans aktiemarknad. Vinsten blev 3,1 miljarder dollar, vilket är en ökning på ungefär 28 procent från föregående år.

En stor del i denna ökning är att TSMC producerar Apples integrerade systemkrets #A10 Fusion som används i Iphone 7-familjen. Då företaget även är inblandade i produktionen av systemkretsar till kommande Apple-produkter är prognoserna goda för företagets ekonomiska utveckling framöver, men alla är inte förbehållslöst positiva.

Mark Li, en strateg från firman Sanford C. Bernstein, menar att det är riskfyllt för ett företag att basera en så stor del av lönsamheten på ett företag.

“En stor del av efterfrågan kommer från en enda produkt, vilket innebär att en svacka i försäljningen av Iphone detta och kommande år kan påverka TSMC stort. Försäljningen av smarta telefoner kommer att minska över sikt, vilket kommer tvinga TSMC att jobba i motvind.”

Utöver att ha säkrat alla beställningar för A10 Fusion-kretsar har TSMC även säkrat 100 procent av beställningarna för #A11-kretsen som förväntas användas i #Iphone 8. A11 ska tillverkas på 10 nanometers tillverkningsprocess, men då Samsung redan har meddelat att produktion på denna tillverkningsprocess har inletts kommer TSMC få hård konkurrens under 2017.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.