Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Designbilder för Nokia D1C läcker ut

Den forna giganten inom mobiltelefonmarknaden ska återvända till marknaden under 2017, och nu läcker designbilder på den kommande telefonen ut.

#Nokia var en gång i tiden den största aktören på marknaden för mobiltelefoner. Företaget hade produkter i flera olika prisklasser, vilket gjorde det möjligt för företaget att sälja på såväl ekonomiskt utsatta marknader såväl som rika västvärldsländer. Nokia och Sony Ericsson introducerade även smartphone-klassade produkter innan Apple seglade in och skapade smartphone-marknaden som vi känner till den idag.

Nokia var dock sena på att reagera på Apples intåg på marknaden, och efter några års minskande relevans på smartphone-marknaden blev företaget uppköpta av #Microsoft. Under Microsofts ägo inleddes en satsning på #Windows Phone-plattformen, något som aldrig blev någon större framgång. Nokia som företag bestod dock eftersom det endast var mobiltelefon-divisionen som såldes till Microsoft.

Under 2017 planerar Nokia att återvända till markanden för smarta telefoner, denna gång med Android som operativsystem. Inga detaljer är officiella, men rykten vill påstå att telefonen ska heta D1C och vara utrustad med en 2K-upplöst skärm, 3 GB primärminne och 32 GB lagringsminne. Valet av processormodell är osäkert, rykten varierar mellan de två Qualcomm-kretsarna Snapdragon 820 och 430.

Telefonen ryktas även vara vatten- och dammtålig enligt IP68-standarden, och fotografi ska skötas med en bakre kameramodul på 13 megapixel och en främre på 8 megapixel. I designbilderna som läckts av kinesiska Weibo skymtas färgerna guld, vit och svart. Telefonerna ska använda kapacitiva knappar för hemknapp, flerkörning av appar och bakåt-navigering. Undantaget ser ut att vara guld-varianten som ser ut att vara utrustad med en fysisk hemknapp.

Efter att ha lansera företagets första Android-baserade surfplatta Nokia N1 förväntas alltså den första telefonen göra den följe under 2017, och Nokias vd Rajeev Suri har tidigare i år bekräftat att företaget ska presentera något under #Mobile World Congress i februari. Det återstår att se om dessa läckta bilder och specifikationer visar sig stämma.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.