Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung köper Harman

Samsung utmanar Apple och Google på bilmarknaden när de nu köper Harman International Industries för drygt 8 miljarder dollar.

Teknikjätten #Samsung köper Harman International Industries för cirka 8 miljarder dollar. #Harman är ett marknadsledande företag när det kommer till smarta bilsystem och deras system används i mer än 30 miljoner bilar på marknaden. Utöver smarta bilsystem tillverkar och utvecklar Harman hifi-produkter och komponenter till bland annat JBL, AKG Acoustics, Harman Kardon och Mark Levinson. Samsungs vd och chefsstrateg Young Sohn säger i Harmons pressmeddelande att:

– Morgondagens fordon kommer att formas av smart teknologi och konduktivitet på samma sätt som mobiler har transformerats med hjälp av smart teknologi de senaste tio åren. Vi ser en stor potential i marknaden för smarta bilar på lång sikt och vi tror att Samsung som företag kommer kunna tillgodose efterfrågan av specialiserade uppkopplade komponenter och lösningar för marknaden.

Vidare skriver Harman i sitt pressmeddelande att Samsung länge intresserat sig för att bredda utbudet av uppkopplade lösningar och att bilmarknaden har varit extra intressant. Samsung är inte ensam om att intressera sig för smarta bilar. Hittills har Samsung inte kunnat mäta sig med vare sig Apple CarPlay eller Android Auto. Det har även ryktats om att Apple jobbar med att ta fram en egen bil under namnet Titan.

Köpet av Harman sker direkt och i kontanter. Harmans vd Dinesh Paliwal säger i pressmeddelandet att:

– Den här lockande kontantöverföringen kommer ge signifikant och direkt värde för våra aktieägare och det ger oss nya möjligheter för våra anställda när de blir en del av ett större och mer diversifierat företag. Dagens kungörande är ett bevis på vad vi har åstadkommit och det värde vi har skapat för våra aktieägare. Samsung är en ideal partner för Harman och den här transaktionen kommer ge de som utnyttjar våra biltjänster oerhörda fördelar.

Det återstår att se vilket av företagen som först lyckas lansera ett nästa generations smart bilsystem. Den senare tidens rykten gör gällande att Apples beryktade bilprojekt Titan nu istället sadlat om till en avancerad plattform för smarta bilsystem, något som Samsungs och Harmans kommande lanseringar i så fall sannolikt skulle konkurrera direkt med.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.