Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Videosamtal i Whatsapp

Nu har chattklienten Whatsapp till slut fått stöd för videosamtal, där särskilda optimeringar har gjorts för den i särklass största marknaden Indien.

Över en miljard människor använder chattklienten #WhatsApp varje månad runt om i världen men tjänsten är mer än bara en plattform för att chatta. Det går bland annat även att använda den för att ringa samtal. Från och med igår går det även att spela upp videosamtal i appen, uppger Whatsapp på sin blogg. När du ska ringa någon frågar Whatsapp dig om du vill ringa ett röst- eller videobaserat samtal.

Det går inte att lägga till en massa extra funktioner, dekaler eller dylikt i samtalet. Detta gör tjänsten mer lik Google Duo eller Facetime snarare än Snapchat eller Hangouts. Företagets ansvarige ingenjör Manpreet Signh säger till Wired att det var viktigt att skapa en enkel lösning och att det är lätt att förstå hur tjänsten fungerar utan en massa extra funktioner som kan förvirra användaren.

Appen låter dig även göra flera saker samtidigt under ett pågående videosamtal. I ett hörn kan du fortsätta chatta med andra och om du väljer att helt gå ur appen fryses bilden samtidigt som samtalet fortsätter med endast ljud. I vissa länder är dålig uppkoppling eller bristfälliga mobiler vanligt, exempelvis i Indien som är Whatsapps enskilt största marknad med över 160 miljoner aktiva användare. Att optimera tjänsten så att alla användare kan utnyttja videosamtal på bästa sätt har enligt Singh varit den största utmaningen.

Uppdateringen började rulla ut till användare igår men det kan ta ett tag innan den nått fram till alla.

Namn
WhatsApp Messenger
Plattform
IOS, Android
Utvecklare
WhatsApp Inc.
Version
2.16.16
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone.
Språk
Svenska, arabiska, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, hebreiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska bokmål, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, thailändska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.