Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon Prime Video rullas ut globalt i december

I samband med lanseringen av den nya programserien The Grand Tour blir videotjänsten Amazon Prime Video tillgänglig i mer än 200 länder.

#Amazon har under de senaste åren satsat hårt på den egna videotjänsten Prime Video, med egenproducerade serier såväl som en gedigen katalog av inköpt material. Tjänsten har dock varit tillgänglig i ett begränsat antal länder jämfört med största rivalerna #Netflix och #HBO, men detta blir det nu ändring på.

Informationen om den globala lanseringen sker i samband med en presentation av den nya tv-serien The Grand Tour, ett bilfokuserat tv-program med de tidigare programledarna från BBC-serien Top Gear. I ett Twitter-inlägg presenterar programledarna James May, Jeremy Clakson och Richard Hammond nyheten om att tv-serien blir tillgänglig i över 200 länder i december.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

The Grand Tour är exklusiv för Amazons tjänst och en begränsad tillgänglighet skulle innebära att en begränsad målgrupp skulle få tillgång till den högprofilerade serien, något som sannolikt motiverat den stora lanseringen. Amazon har alltså inte gått ut med information om den stora lanseringen, men eftersom The Grand Tour är exklusivt för tjänsten gör vi ett logiskt antagande om att detta innebär att tjänsten som helhet blir tillgänglig i dessa länder.

Presentationen säger dessutom inte vilka länder detta innefattar. Över 200 länder borde innebära tillgänglighet i Sverige, men detta är alltså inte bekräftat. Som jämförelse är största konkurrenten Netflix tillgänglig i 190 länder efter en expansion tidigare i år då tjänsten var begränsad till 60 länder. Amazon har utöver att satsa på unikt innehåll även satsat på att anpassa Prime Video till lokala kulturella förutsättningar, med en stor satsning på Bollywood i Indien.

Ett av de stora argumenten för Amazon Prime Video över konkurrenterna är att tjänsten ingår i ett vanligt Amazon Prime-konto, som utöver videotjänsten innehåller gratis frakt, förmånliga priser och andra fördelar för den som handlar mycket i Amazons digitala butik. Innan resten av världen får tillgång till serien blir The Grand Tour tillgänglig för visning för brittiska, amerikanska och japanska Amazon Prime Video-abonnenter den 18 november.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.