Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt rykte: 10,5-tums Ipad kommer 2017

Apple planerar att släppa en ny Ipad med en bildskärm på 10,5 tum enligt en ny rapport.

99mac har tidigare skrivit om uppgifterna att Apple planerar en ny Ipad-storlek med en bildskärm på 10,5 tum. Detta uppgav analytikerna Ming-Chi Kuo i augusti. För tillfället finns Ipad i storlekarna 7,9 tum, 9,7 tum och 12,9 tum.

Nu kommer liknande uppgifter från ett annat håll, nämligen en av Apples leverantörer i Taiwan, rapporterar Digitimes. Apples nya 10,5-tums Ipad kommer under 2017 och ska rikta sig främst för "utbildning och företag" enligt uppgifterna. I enheten ska det sitta en variant av Apples processor A10, nämligen A10X med kraftigare grafikprestanda.

Plattor med en storlek på runt 10 tum har enligt rapporten visat sig vara populära för användning inom företag och utbildningssektorn, vilket är anledningen till den nya produkten. Den klassiska Ipad-storleken på 9,7 tum anses för liten, och Ipad Pro på 12,9 tum är för stor. Även de befintliga Ipad-modellerna väntas få uppdateringar under första halvan av 2017. Om detta stämmer är det sannolikt att vi får se Ipad under ett Apple-event kring mars, när Apple förra året lanserade Ipad Pro i storleken 9,7 tum.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.