Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Amazon planerar Alexa-enhet med inbyggd skärm

Amazon planerar att utvidga sitt sortiment runt den digitala assistenten Alexa, och nästa år kan en ny enhet lanseras med inbyggd tryckskärm.

99mac har tidigare skrivit om Amazons smarta högtalare Echo, med bolagets digitala röstassistent #Alexa inbyggd. Tidigare i år utvidgade #Amazon sortimentet med två nya Alexa-enheter, och nu uppger en rapport hos Bloomberg att ännu en variant är på gång. Denna gången ska enheten utrustas med en tryckkänslig bildskärm på runt 7 tum.

Enligt uppgift kommer den nya apparaten främst vara tänkt att användas i köket, och den kommer att kosta mer än dagens Alexa-enheter. Skärmen ska göra det enklare att komma åt viss information som väderprognoser, kalendrar, nyheter och gissningsvis recept. Designen kommer också att skilja sig åt från föregångarna som är cylinderformade. Bildskärmen kommer att vara riktad uppåt, så att den kan läsas av när användaren står upp. De inbyggda högtalarna kommer också att vara av högre kvalitet än tidigare.

Rapporten kommer från den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman, som tidigare jobbade för webbsajten 9to5 Mac där han ofta visade sig ha god information gällande kommande Apple-produkter. Gurmans källor är anonyma, men uppges vara väl insatta i Amazons produktplaner. Den nya Alexa-enheten ska enligt planerna lanseras någon gång under det första kvartalet nästa år.

Svensk lansering okänd

Tidigare Alexa-enheter har inte lanserats i Sverige, och det är heller inte känt om några sådana planer finns inom bolaget. Däremot meddelades nyligen att Amazons videotjänst Prime kommer att lanseras i mer än 200 länder i december. Det är därmed möjligt att Amazon även planerar att sprida övriga delar av sitt ekosystem internationellt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.