Rykte: Fitbit vill köpa Pebble

Pebbles smarta klockor kan snart bli en del av Fitbit, som uppges vara nära ett avtal om att köpa företaget.

Pebble har gjort succé på Kickstarter med sin smarta klocka, men ändå haft svårt att få ekonomisk bäring på företaget. Nyligen har #Pebble tvingats säga upp en fjärdedel av sina anställda, och letar efter köpare. En kandidat är #Fitbit, som enligt The Information är nära ett avtal om att köpa Pebble.

Varumärket Pebble skulle isåfall troligtvis fasas ut och integreras med Fitbit. Företaget uppges framförallt vara intresserade av Pebbles operativsystem och teknik.

Varken Pebble eller Fitbit har kommenterat affären, men även Engadget uppger att den är på gång, och att köpsumman ligger på mellan 34 och 40 miljoner dollar (motsvarande 300 och 370 miljoner kronor).

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.