Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac räddar julen

Dagens jultips: Fånga dagen med Breathe

Varva ner med meditationsappen Stop, Breathe & Think: Meditate mitt i all julstress. Du kan samla dekaler och appen föreslår olika rutiner beroende på ditt aktuella känsloläge.

Även om det kanske kan vara svårt att komma ihåg mitt i all julstress kan det vara bra att ibland sätta sig ner, ta några djup andetag och komma ner i varv. Extra svårt kanske det är när ens farbror för femte gången frågar om du kan sträcka honom prinskorven fastän fatet står på andra sidan bordet, eller när din mamma lägger huvudet på sne och frågar om det verkligen var nödvändigt att inte äta skinkan i år, eller när syskonbarnen kräver all din uppmärksamhet och vill att du ska slänga dem i luften samtidigt som du ska bli klar med all matlagning.

Namn
Stop, Breathe & Think: Meditation and Mindfulness
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
Stop, Breathe & Think, PBC
Version
3.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Engelska

Mellan varven i julstressen och stöket kan det vara bra sitta ner en liten stund och ta några djupa andetag. Appen Stop, Breathe & Think: Meditate är en trevlig liten app som du kan använda till båda IOS och Andriod, du kan även koppla den till din Apple Watch. Appen är gratis och påminner dig (om du vill) dagligen om att ta en liten stund för dig själv.

Det jag tycker om mest med appen är att den inte bara består en uppsjö meditationsinstruktioner som ligger stämplade på varandra. På ett enkelt sätt kan du fylla i hur då mår, kroppsligt och i sinnet och vilka känslor du fylls av. Detta är också ett lätt sätt för dig att reflektera över känsloläget. Baserad på dina svar tipsar appen dig om meditationer den tror passar för stunden. När du är klar får du återigen fylla i hur du känner dig. Över tid kan de se både effekt av meditationen och hur ditt humör ändrats över tid. Du samlar även dekaler i appen vilket kan vara en trevlig morot att återvända och göra den lilla meditationsrutinen till en daglig vana.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.