Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dell visar upp 27-tumsskärm med USB Type‑C

Årets upplaga av elektronikmässan CES inleds denna vecka, och Dell visar upp sin egen bildskärm med USB Type-C-anslutning.

Under sitt Oktober-event visade Apple upp sina nya Macbook Pro-modeller, men däremot ingen egen tillhörande bildskärm. Istället visades en 5K-skärm från LG upp som alternativ. Den här veckan inleds årets upplaga av elektronikmässan #CES, och även tillverkaren Dell har en bildskärm med USB Type-C-anslutning på gång.

I ett pressutskick innan CES presenteras #Dell Ultrathin S2718D, en bildskärm på 27 tum och anslutning via USB Type-C, rapporterar 9to5mac. Skärmen tillämpar Dells egen teknik Infinity Edge, vilket innebär en näst intill obefintlig ram runt skärmen.

Jämfört med LG:s bildskärm ligger dock Dells under prestandamässigt på flera punkter. Upplösningen är varken 4K eller 5K utan blygsamma 2560 x 1440 pixel. Skärmen generar heller inte särskilt mycket ström, utan kan bara mata upp till 45 watt. Det är tillräckligt för att ladda Apples 12-tums Macbook, men inte för de nya Macbook Pro-modellerna på 13- och 15 tum. Som jämförelse ger LG:s 5K-bildskärm hela 85 watt.

Dell Ultrathin S2718D börjar säljas 23 mars i år, till ett rekommenderat pris på 700 dollar (motsvarande 6 400 kronor). Hur det blir med lansering i Sverige är dock i dagsläget oklart.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.