Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Whatsapp ratar gamla telefoner

Vid årsskiftet slutade chattklienten Whatsapp att fungera på många äldre telefoner och på enheter med gamla operativsystem.

Den Facebook-ägda chattappen #Whatsapp storstädar in det nya året. I och med årsskiftet slutade appen fungera på gamla mobiler och mobiler med äldre operativsystem. Appen fungerar inte länge på enheter som kör Android 2.2 Froyo, IOS 6, Windows Phone 7 eller tidigare versioner av Android, IOS och Windows Phone, rapporterar Independent. Whatsapp funkar inte heller längre på Iphone 3GS. Företaget uppger att alla som vill fortsätta chattappen borde köpa en nyare telefon eller uppdatera operativsystemet.

Initialt tänkte Whatsapp även inkludera Blackberry OS, Blackberry 10, Nokia S40 och Nokia Symbian S60 men efter klagomål skjuts datumet när de slutar fungera upp till 30:e juni. Whatsapp ser åtgärderna som ett nödvändigt steg för att kunna utveckla plattformen på sättet de vill. Utvecklingen av appen syntes redan förra året, när chattklienten fick stöd för videosamtal och de har under 2016 jobbat med att kryptera användares meddelande från ände till ände.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.