Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Tre nya Ipad-modeller i vår

Ytterligare uppgifter pekar mot en trio av nya Ipad-modeller från Apple under våren, men framtiden för Ipad Mini är mer oviss.

Sedan tidigare har det ryktats om att Apple planerar att uppdatera den största modellen av #Ipad under våren, nämligen #Ipad Pro med bildskärm på 12,9 tum. Utöver detta cirkulerar uppgifter om en helt ny storlek med en bildskärm på 10 eller 10,5 tum som ska ersätta den nuvarande Ipad Pro 9,7 tum. Denna storlek ska dock också bli kvar i form av en ny modell med lägre pris. Dessa uppgifter kom från den välkände analytikern #Ming-Chi Kuo, som nu ännu en gång gått ut med liknande uppgifter till sina kunder.

I ett utskick skriver Kuo att de nya Ipad-modellerna kommer under årets andra kvartal, och att de kommer att ha en ny design med tunnare ramar runt bildskärmen. Detta rapporterar Apple Insider. En ny design med tunnare ramar stämmer väl överens med uppgifter från november om att nästa Ipad kan sakna fysisk hemknapp.

Både 12,9- och den nya 10-tumsmodellen väntas få en variant av den A10-processor som sitter i Iphone 7 men med kraftigare grafikprestanda, kallad A10X. Detta är i linje med hur Apple tidigare gjort med Ipad. A10X-processorn ska enligt Kuo tillverkas av TSMC.

Den stora frågan är vad som kommer att hända med Ipad Mini, som vid det här laget inte uppdaterats sedan 2015. Inför lanseringen av Ipad Mini 4 gick det åtskilliga rykten om att Apple övervägde att pensionera den mindre storleken. Enligt tidigare uppgifter från oktober ska Ipad Mini dock uppdateras, och få motsvarande funktioner som Ipad Pro.

9,7 tums-varianten som blir något av en budgetmodell kommer istället att få en A9-processor av samma typ som sitter i 2015 års Iphone 6S. Till sina kunder skriver Kuo att denna modell väntas bli en storsäljare på grund av det lägre priset.

Trots detta förutspår Kuo att Ipad-försäljningen kommer att fortsätta sjunka under 2017, om än mindre än den gjorde under förra året. Kuo skriver att "det värsta är över" för Ipad-familjen, och menar att mer avancerade modeller med högre pris kommer att verka positivt för Apples intäkter från produktkategorin. Apple har i dagsläget inte tillkännagivit något event under våren 2017, men de två senaste åren har företaget genomfört ett event i mars månad.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.