Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airpods tar en fjärdedel av marknaden

Apples hörlurar Airpods har blivit en stor succé, och står redan för 26 procent av marknaden för trådlösa lurar.

Efter en försening började Apples trådlösa hörlurar #Airpods att säljas först 13 december förra året, men de små vita lurarna blev en rejäl succé under julhandeln enligt Apples vd Tim Cook.

Nu har analytikerföretaget Slice Intelligence presenterat en rapport som visar att Airpods på kort tid blivit de mest populära trådlösa hörlurarna, och redan står för 26 procent av marknaden. Siffrorna baseras på försäljning över nätet i USA.

Siffror från Slice visar att den största tillverkaren av trådlösa lurar innan Airpods-lanseringen var Beats (som #Apple också äger) med 24,1 procent av marknaden. Därefter kom Bose med 10,5 procent. Efter Airpods-lanseringen har Apple alltså gått från noll till över en fjärdedel av marknaden, följt av Bose med 16,1 procent och Beats med 15,4 procent.

Trådlösa hörlurar beräknas också ha stått för 75 procent av online-försäljningen av hörlurar överlag i december, vilket kan jämföras med 50 procent under december 2015. Lanseringsdagen för Airpods 13 december blev dessutom dagen då det såldes flest hörlurar online under hela 2016, inklusive den stora shoppingdagen Black Friday.

Det ska dock tilläggas att siffrorna samlats ihop av ett begränsat antal konsumenter som deltagit i Slices undersökning. Totalt uppges över 245 000 nätshoppare omfattas, men siffrorna bör därför inte tas som exakta utan som tecken på en generell trend på hörlursmarknaden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.