Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Därför brann Galaxy Note 7

Samsung har presenterat sin rapport om vad som orsakade Galaxy Note 7 att självantända.

Tidigare den här månaden rapporterade 99mac om att #Samsung skulle presentera resultaten för vad som fick flera exemplar av mobilen #Galaxy Note 7 att fatta eld. Igår vid midnatt höll Samsung sin presskonferens där företagets högsta chef för produktstrategi och marknadsföring för den amerikanska divisionen, Justin Dension och Samsungs avdelningschef över mobilenheten Koh Dong-jin, presenterade rapportens resultat.

I höstas lanserades Note 7. Mobilen fyllde på ett sätt ett tomrum i mobilmarknaden och för många var förväntan på modellen skyhög. Kort efter att Note 7 börjat säljas och användas av kunderna kom dock rapporter om självantändande telefoner in. Till slut var rapporterna så många att Samsung valde att byta ut batteriet och göra mjukvaruuppdateringar till mobilen för att säkerhetsställa att inga fler mobiler fattade eld. Dock upphörde inte rapporterna om brinnande batterier. Även telefonerna med de nya batterierna fattade eld och Samsung tvingades återkalla samtliga Note 7-enheter.

För att ta reda på vad som orsakande bränderna tillsatte Samsung ett stort utredningsteam, rapporterar Cnet. Dels byggdes nya testanläggningar på samtliga ställen där mobilerna tillverkas; Gumi i Sydkorea, Hanoi i Vietnam samt Huizhou och Tianjin i Kina. Samsung satte över 700 ingenjörer från sin mobildivision på att undersöka vad som gått fel med Note 7. Tillsammans testade de över 200 000 Note 7-enheter och över 30 000 enskilda batterier.

Ingenjörerna synade mjuk- och hårdvaran, tillverkningsprocessen, kvalitets- och säkerhetstestningen och distributionskedjan. De undersökte bland annat huruvida ögonigenkänningen, mjukvarualgoritmerna eller funktionen för snabbladdning hade orsakat överhettning av telefonen. När de upptäckt att inget av det dessa orsakat överhettade enheter gick de vidare till att undersöka själva batterierna närmare.

Ett batteriproblem

Vad Samsung kommit fram till är att i båda fallen var det defekter i batteriet som orsakade eldsvådorna. Dock berodde det på olika defekter. Samsung namngav inte tillverkarna av de olika batterierna utan kallade de batteri A och B. Batteri A hade en designdefekt som utgjordes av ett för trångt hölje. Alla batterier expanderar och krymper naturligt när de laddas och används. När batteriet expanderade fanns det för lite utrymme i batteriet att göra detta, därav eldsvådorna.

Rykten som cirkulerat har sagt att det fanns för lite rum för det expanderade batteriet i själva mobilen. Detta var dock inte fallet, felet låg inte på något sätt i mobilens konstruktion utan enkom batteriets enligt Samsung.

Ersättningsbatteriet batteri B var också defekt men detta berodde snarare på tillverknings- och kvalitetsproblem. I ett tidigt stadie fungerade de nya batterierna bra i Note 7 men när Samsung gjorde tillverkarna till den enda leverantören av batterier och lade en beställning på 10 miljoner exemplar klarade inte tillverkarna av att bibehålla kvaliteten som behövdes för att batterierna skulle vara säkra.

Samsungs nya testprocess

För att Samsung skulle upptäcka defekten i batteri A behövde de röntga batterierna. Detta hjälpte dock inte för att hitta defekten i batteri B, utan där krävdes att batteriet plockades isär för att defekten skulle upptäckas. Varken röntgen eller isärplockande har tidigare ingått i Samsungs säkerhetsrutin. Efter Note 7-incidenten uppdaterar Samsung nu sin rutin för viktiga komponenter. Batteritestningen kommer framöver att bestå av åtta steg. Vissa steg sköttes förut av tillverkarna och vissa steg är helt nya. Dension menar att testet i sin helthet går långt över vad som är standard inom industrin.

En av sakerna som kommer att testas är beständighet. Testet går ut på att undersöka hur batteriet svarar när det är överhettat, punkterat med en nål och exponerat för extrema temperaturer. Samsung kommer även att inspektera varje enskilt batteri och röntga det för att kunna hitta eventuella abnormaliteter i ett tidigt stadium. Batterierna kommer även utsättas för ett test där de laddas och laddas ur i flera omgångar, samt plockas isär för att Samsung ska kunna inspektera batteriets övergripande kvalité. Andra tester kommer att kolla efter läckage av komponenter och förändringar i volt under tillverkningsprocessen.

#Samsung Galaxy S8 som kommer i vår ska testas enligt den nya standarden och Samsung uppger att problemen med Note 7 på inget sätt har påverkat lanseringsdatumet för Samsung Galaxy S8.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.