Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tinker Board utmanar Raspberry Pi

Asus lanserar sin egna enkortsdator Tinker Board, med inbyggt stöd för 4K-upplösning.

För alla som gillar att snickra ihop egna kreativa hemmabyggen kommer nu en rival till den billiga enkortsdatorn Raspberry Pi, nämligen #Tinker Board från #Asus som de nyligen släppt i all tysthet, rapporterar Engadget.

Tinker Board kostar runt 500 kronor och har betydligt mer krut i sig än #Raspberry Pi. Den bygger på en fyrkärnig Rockchip-processor som det går att spela 4K-video på och 24-bitars ljud. Utöver det har den 2 GB i primärminne, gigabit Ethernet, Bluetooth och 3,5 mm hörlurskontakt. Den är utrustad med 4 USB 2.0-portar, varav en stöder 4K-upplösning.

Precis som Raspberry Pi drivs datorn av en variant av det Linux-baserade operativsystemet Debian Linux som stöder Kodi. Det som den kraftfullare kretsplattformen dock saknar är Raspberry Pi:s fandom och utvecklarsida med en massa inspiration och guider för vad man kan göra med det.

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.