Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt Pokémon-spel ute till IOS och Android

Igår släpptes Pokémon Duel, ett turbaserat strategispel som är mer avancerat än syskonet Pokémon Go.

Igår blev Pokémon Go med kompis i App Store. Företaget #The Pokémon Company har släppt ett mobilspel till IOS och Android som heter Pokémon Duel och är ett turbaserat strategispel med en spelplan som liknar en variant av brädspelet Nine Men’s Morris eller Kvarnspel med anor från forntiden.

Spelet är mer komplext än Pokémon Go och kräver förmodligen en introduktion för att sätta sig in i reglerna. Förutom att du kan förbättra ditt däck, uppgradera monster, boosta saker, få meddelanden, shoppa i affären och en drös andra saker kan du spela dueller mot antingen en AI eller dina kompisar.

Duellerna går ut på att du ska få någon av dina spelare (#Pokémon) till motståndarens startplatta, samtidigt som du ska se till att motståndaren inte hinner till din startplatta först. Det finns olika plattor placerade i ett rutmönster på planen och om du hamnar på en platta bredvid din motståndare kan du välja att slåss mot denna.

Varje Pokémon har färdigheter och krafter som översätts i olika stora tårtbitar på ett lyckohjul. Ditt och motståndarens hjul sätts igång samtidigt. Vad pilarna stannar på avgör hur striden slutar. Det förlorande Pokémon-monstret åker tillbaka till däcket. Om du lyckas omringa motståndaren på båda sidor skickas denna automatiskt tillbaka till motståndarens däck.

Namn
Pokémon Duel
Plattform
IOS och Android
Utvecklare
The Pokémon Company
Version
3.0.0
Pris
Gratis
Krav
IOS eller senare alt. Android 4.1 eller senare
Språk
Japanska och Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.