Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

80-talets knasigaste datorer

Njut av en festlig video som går igenom några av de mest udda och bortglömda datorerna från 1980-talet, bland annat Apricot och Coleco Adam.

80-talet var på många sätt ett unikt årtionde fyllt av axelvaddar, actionfilmer, synhtmusik och inte minst en uppsjö av hemdatorer. Den tekniska utvecklingen tog ett stort skutt framåt, och datorn gick från att vara något som hörde hemma i stora hallar på universiteten till att bli något för hemmakontoret.

Vi känner alla till periodens storspelare, så som Apple, Microsoft, Commodore och Atari. Men det fanns många fler företag som försökte nå framgång med sina olika mer eller mindre udda skapelser. Clint Basinger driver Youtube-kanalen Lazy Game Reviews, och bjuder i sin senaste video på en liten rundtur bland de mest konstiga datorerna. Det blir också veckans #fredagsvideo från oss på 99mac, och vi kan verkligen rekommendera kanalen LGR för ännu fler roliga videor om gamla spel och datorhårdvara.

Trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.