Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknikjättar stöder stämningen av Trump

97 amerikanska teknikbolag har lämnat in ett gemensamt uttalande som ger stöd åt Washingtons stämning av Trump.

Förra veckan skrev 99mac om teknikföretag som uttryckte sig kritiskt mot USA:s president Trumps tillfälliga inreseförbud. Nyligen införde #Donald Trump ett tillfälligt inreseförbud i USA som omfattar människor från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen.

Beslutet har väckt stor uppståndelse och nu har 97 olika teknikbolag gått ihop och lämnat in ett gemensamt uttalande, eller en så kallad ”amicus brief” till domstolen i Washington DC. Företagen motsätter sig Trumps order och i uttalandet skriver de:

”Ordern innebär en väsentlig avvikelse från de principer om rättvisa och förutsägbarhet som har präglat USA:s invandringssystem i mer än femtio år."

Vidare menar de att förbudet på ett betydande sätt påverkar amerikanska företag, innovation och tillväxt i landet samt att detta kraftigt försvårar målet att kunna hyra in, rekrytera och behålla några av världens bästa anställda. Några av företagen som har skrivit på är #Apple, #Facebook, #Google, #Twitter, #Microsoft, #Netflix, #Uber, #Spotify och #Kickstarter.

Efter att Trump införde inreseförbudet har flera domstolar och organisationer motsatt sig förbudet. Domstolen i Washington har stämt Donald Trumps administration för att de menar att förbudet strider mot den amerikanska konstitutionen.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.