Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google kan skapa detaljer i pixliga bilder

Googles forskarteam har tagit fram en metod som plockar fram detaljer i lågupplösta bilder.

Det är nog många som höjt på ögonbrynen när personer i kriminalserier zoomar in på en väldigt lågupplöst video eller bild och helt plötsligt blir bilden kristallklar. Även om det verkar vara busenkelt att göra på vita duken är det många gånger helt omöjligt i verkligheten eftersom bilderna brukar innehålla alldeles för lite information.

Nu har #Google flyttat detta scenario lite närmare verkligheten. Forskare och utvecklare på Google har lyckats skapa ett system som kan räkna ut hur den grumliga bilden troligtvis borde se ut om den hade en högre upplösning. Med hjälp av smart maskininlärning kan systemet lista ut vilka detaljer som brukar gömmas i lågupplösta bilder och på syntetisk väg ta fram dessa detaljer.

Även om det är en bra bit kvar innan systemet kommer gå att använda har testerna hittills har varit framgångsrika och systemets gissningar har visat sig vara relativt pålitliga. Personer som Google har testat metoden på har i 10 procent av fallen trott att de är de syntetiskt skapade fotona som är de riktiga (där 50 procent är högsta poäng). Även om polis inte kommer kunna använda bilderna i framtiden som bevisunderlag kan metoden hjälpa dem i brottsutredningar.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.