Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google lanserar Android Wear 2.0

Google har visat upp sitt nya operativsystem för smarta klockor, Android Wear 2.0 och de första klockorna att skeppas med det nya systemet blir två modeller utvecklade av LG och Google i samarbete.

Som väntat har #Google nu presenterat operativsystemet Android Wear 2.0, som ger förbättrad funktionalitet till ett antal Android-baserade smarta klockor. Bland annat går det nu att skapa egna urtavlor med personlig information så som favoritkontakter, aktieinformation och träningsresultat. Det går att skapa ett flertal urtavlor och växla mellan dessa genom att svepa över skärmen. Android Wear 2.0 låter också användaren själv ladda hem och installera appar på sin klocka tack vare en ny avdelning i Google Play Store.

Stort fokus läggs på hälsa och träning, och den medföljande appen Google Fit låter användaren mäta hastighet, distans och förbrända kalorier samt hjärtslag. Om klockan har mobilanslutning går det också att ta emot samtal, meddelanden och spela musik från Google Play under träningen. Android Wear 2.0 innehåller också Google Assistant, och gör det lättare att kommunicera genom automatiska "smarta svar" som kan skickas direkt från klockan.

Befintliga klockor som kan uppdateras till Android Wear 2.0 är Asus Zenwatch 2 och 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio Pro Trek Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG G Watch R, LG Watch Urbane, Michael Kors Acess Smartwatches, Moto 360 (andra generationen), Moto 360 for Women, Moto 360 Sport, New Balance Run IQ, Nixon Mission, Polar M600 och Tag Heuer Connected.

Nya klockor från LG

Två nya smarta klockor från #LG i samarbete med Google presenterades också, även detta i enlighet med tidigare uppgifter. Klockorna är de första att skeppas med Android Wear 2.0, och blir något av flaggskepp för Android-klockorna och en direkt utmanare till Apple Watch. LG-klockorna stoltserar dock med en rund OLED-skärm som låter viss information visas hela tiden på skärmen, så som klockslaget.

LG Watch Style är utformad för att se bra ut och vara bekväm att bära. Den har en bildskärm 1,20 tum och kommer i tre utföranden; silver, rosa guld och titanium. Designmässigt är en av de mest framträdande funktionerna en roterande strömknapp, som ska göra det ätt att skrolla igenom ett flöde, öppna en app eller komma åt Google Assistant.

Den kraftfullare LG Watch Sport har en 1,38-tumsskärm och går att köpa i titanium eller mörkblå, samt har inbyggd NFC-sensor för att utföra betalningar med Android Pay. Sportmodellen har också inbyggd GPS och särskilda hårdvaruknappar för att styra träningsappen Google Fit. Samma roterande strömknapp som i Style-modellen finns också här.

LG Watch Style och LG Watch Sport börjar säljas i USA 10 februari vilket är nu på fredag. De kommande veckorna kommer klockorna också att börja säljas i Kanada, Ryssland, Saudiarabien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Förenade Arabemiraten och Storbritannien. Någon information om svensk lansering finns inte tillgänglig i dagsläget. Priserna är 249 dollar för LG Watch Style och 349 dollar för LG Watch Sport, motsvarande cirka 2 200 respektive 3 000 kronor exklusive moms.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.