Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Testversionen av Office för Mac får Touch Bar-stöd

Det sedan tidigare utannonserade stödet för Touch Bar-remsan på Apples nya bärbara datorer är nu tillgängligt i testversionen av Office för Mac.

När Apples nya bärbara datorer med Touch Bar-remsan presenterades i oktober i fjol var Microsoft ett av företagen som utannonserade stöd för tekniken. Det har dock varit tyst om detta sedan dess, men den här veckan finns Touch Bar-stödet tillgängligt för medlemmar i Office Insider-programmet.

Office Insider är ett testprogram där användare av Microsofts kontorssvit kan hjälpa till med att testa kommande versioner av de olika programmen. Touch Bar-stödet i den senaste uppdateringen avser stöd i Microsoft Word, Excel, Powerpoint och Outlook.

I Word medför Touch Bar-stödet något som kallas Fokus-läge, där den flikbaserade verktygsraden Ribbon kan avlägsnas så att du helt kan fokusera på ditt författande. Användare kan då bland annat ändra typsnitt och textformat enbart via Touch Bar-knappar. I Powerpoint visas en överblick över samtliga sidor i presentationen, och du kan ändra deras ordning genom att dra och släppa dem i önskad ordning på Touch Bar-remsan.

I Excel får du snabb tillgång till de senaste funktionerna du använt, välja diagram eller färglägga celler. I Outlook får du en vy över dagens händelser och åtaganden, och när du författar e-postmeddelanden kan Touch Bar-remsan visa en lista över de senast använda dokumenten om du skulle vilja bifoga dessa i meddelandet. Det går även att starta samtal via Skype for Business via Touch Bar, och detta stöd ska även komma till Skype-klienten för skrivbordet.

Om du vill bli en Office Insider-testare är proceduren enkel. Genom att öppna Hjälp-menyn i något av Office-programmen och sedan välja Sök efter uppdateringar får du alternativet att kryssa för rutan Delta i Office Insider-programmet. Där får du sedan välja om du vill vara med i det långsamma programmet, där du får mer stabila funktioner mer sällan, eller snabba programmet där du får mer otestade funktioner mer ofta.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.