Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ljud i flera kanaler?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2005-11-12 18:53

Vi är några som funderar på att spela in lite demolåtar och mixtra med i Logic eller Garageband. Det enda problemet är att vi har en iBook, men den saknar mikrofonuttag. Det vi vill är att kunna ta in ett ljud från trummorna, ett från sången, ett från gitarren och ett från basen. Vi riktar då mikrofonerna mot varje instrument. Det vi undrar är vilken den enklaste lösningen för att kunna ha ett spår per instrument är?

Kan även tillägga att vi äger en PA-anläggning.

  • Medlem
  • 2005-11-12 20:30

Ska ni spela in alla instrument samtidigt, är det ett flerkanals ljudkort ni behöver. Finns billigare med USB och lite dyrare med FireWire beroende på hur många kanaler ni behöver.

Mikrofoner och en del andra instrument har inte linje-nivå på utgångarna, dessa förstärker ni antingen i en extern mixer eller så ser ni till att ljudkortet ni köper har för-förstärkare lämpliga för mikrofoner.

Men att spela in allt samtidigt kräver väldigt god isolering mellan instrumenten. Man vill ju bara ha in ett instrument i varje mick. Det blir väldigt lätt väldigt många olika ljud per spår.

Om man istället spelar in ett instrument åt gången så blir det ju bara ett ljud in, och då krävs det inte lika avancerat ljudkort. Så länge man inte ska göra någon "seriös" mickning av trumset eller typ flyglar och grejer så klarar man sig bra med ett med stereo in. Med tanke på att ni redan har ett mixerbord så kan ni ju använda det för att mixa ner t ex trumsetet till stereo. Lagom ljudkort då blir nog något av m-audios billigare. Finns även andra alternativ, kolla runt lite i affärer.

Vill man komma riktigt billigt undan så kan man ju alltid köra med en iMic...

1
Bevaka tråden