Rykte: Apple TV får stöd för flera användare

Apple TV kan få stöd för både flera användarkonton och bild-i-bild med nästa uppdatering av TV OS.

Apple brukar uppdatera sina mjukvaruplattformar årligen, och sommarens utvecklarkonferens WWDC är oftast när världen får en första titt på nästa version av operativsystemet Mac OS, IOS, Watch OS och #TV OS. Rykten om nya funktioner brukar dock läcka ut tidigare än så.

Vad gäller Apple TV uppger nu The Verifier i en rapport att den svarta lådan i nästa stora mjukvaruuppdatering får stöd för flera användarkonton. Det skulle ge olika familjemedlemmar möjlighet att koppla sina Icloud-konton och andra appar i en egen profil på #Apple TV. En konceptbild visar hur funktionen skulle kunna se ut.

Rapporten uppger också att TV OS 11 kommer att ge Apple TV stöd för en funktion som redan finns i IOS och Mac OS, nämligen bild-i-bild. Det skulle göra det möjligt att visa videoinnehåll i ett litet fönster i ena hörnet, samtidigt som användaren växlar mellan appar och annat.

Årets WWDC inleds 5 juni, och då får vi troligtvis veta mer om nyheterna i TV OS.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.