Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ombyggnad i natt: Sökmotor + 99webb

Inatt har vi genomfört några förändringar av upplägget här på 99.se. Se det som en första reaktion på kommentarerna i den pågående medlemsundersökning som skickades ut och som redan fått över 500 svar.

Sökning är #1|1
Det är helt tydligt att den mest efterlängtade funktionen på 99.se är förbättrade sökfunktioner. Vi har gjort ett antal förändringar i natt:

  • Det finns nu en "SÖK" knapp i menyraden som leder till den avancerade sökfunktionen.

  • Vi har ändrat så att sökningar sker i inlägg istället för diskussioner som standard. Man vill ju oftast ha själva svaret - inte veta i vilken superdiskussion som ett svar kan finnas.

  • Databasen är konverterad till MySQL Fulltext sökningar från att ha använd vBulletin:s egen sökfunktion.

  • Det går nu att göra avancerade sökningar (se denna guide) på fraser eller kombinationer av ord för att avgränsa resultaten. Exempel: +MacBook -Pro ger resultat som innehåller MacBook men inte Pro.

Jag har dessutom tagit kontakt med ett Kanadensiskt konsultföretag som är experter på sökmotorer i kombination med diskussionsforum och begärt in en offert på en specialanpassad motor till oss. Kommer kosta en slant men ni har givit oss en tydlig vink: sökning är #1|1.

99webb blir en del av 99mac
Från och med inatt försvann 99webb som separat sajt och är numera en del av 99mac. Vi fick aldrig igång diskussionerna som vi hoppats på under 99webb så det är helt naturligt att vi avvecklar den delen.

Jag har ännu inte spikat ihop det slutgiltiga forumupplägget utan kommer be om feedback från er medlemmar och ta en diskussion i moderatorforumet om det. Helt klart är att antalet forum ska minska och "överlappningen" av ämnen måste bort.

Forumet "Internet" är för brett idag och ska egentligen heta "Internetleverantörer". Diskussioner om annat webb-relaterad bör ligga i forumkategorin Webb. Forumet "Utveckling" borde egentligen vara riktat mer mot traditionell mjukvaruutveckling för Mac och iPhone och webbutvecklingsdelen ska också ligga i forumkategorin Webb.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.