Spotifys webbspelare inte längre kompatibel med Safari

Det går inte längre att lyssna på musiktjänsten Spotify direkt i Safari. Användare hänvisas istället till Mac-klienten eller till andra webbläsare.

Spotify-användare som använder musiktjänstens webbspelare kanske har noterat att det inte längre fungerar att lyssna på musik i Apples webbläsare Safari. Förra veckan togs Safari bort från listan över systemkrav och kvar finns nu Chrome, Firefox, Edge och Opera.

Spotify-användaren riegelstamm berättar om problemet på Spotifys supportsidor. Enligt ett vagt svar från Spotify själva fungerar inte webbspelaren i Safari längre på grund av uppdateringar.

Riegelstamm nöjde sig inte med svaret och grävde vidare själv. Troligen beror det hela på Googles webbläsartillägg Widevine som används för att spela DRM-skyddat innehåll över internet. Apple tycker inte det är säkert nog och har inte stöd för det i Safari.

Användare som försöker lyssna på musik via Safari får nu istället en uppmaning att ladda ned Mac-klienten för Spotify eller byta webbläsare.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.