Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe släpper helt nytt molnbaserat Lightroom CC

Adobe släpper en helt ny version av Lightroom CC, uppdaterar mobilversionen och släpper uppdateringar till vad de nu kallar för Lightroom Classic CC.

Det är nu över ett decennium sedan adobe först lanserade Lightroom – ett verktyg som snabbt gjorde sig populärt för redigering och organisering av foton.

I samband med den årliga konferensen Adobe Max som nu pågår i Las Vegas, USA släpper Adobe flera nyheter till Lightroom. För det första släpper de en helt ny molnbaserad version som heter Lightroom CC. Det Lightroom du kanske använder och känner till idag döps om till Lightroom Classic CC och får också det ett gäng uppdateringar och prestandaförbättringar.

Nya Lightroom CC bjuder på ett helt nytt (och kanske för befintliga användare förvirrande) gränssnitt där du går mellan olika vyer (exempelvis rutnät och detaljvyn) och när helst du väljer ett av redigeringsverktygen i den högra panelen tas du automatiskt till detaljvyn med din bild i fullskärm. De tidigare "modulerna" är borta, likaså det ganska komplicerade import-förfarandet.

Dina bilder lagras i Adobes molntjänst och hålls synkroniserade mellan alla dina enheter. Med AI-lösningen Adobe Sensei analyseras dina bilder och taggas automatiskt.

Adobe är högst medvetna om den rådande trenden där allt fler fotograferar med och använder mobilen för att titta på foton. Sedan tidigare finns Lightroom CC för IOS och Android och också de apparna får uppdateringar nu.

Prenumerationsalternativ

Nya Lightroom CC finns tillgängligt i tre av Adobes prenumerationsalternativ:

  • Creative Cloud Photography Plan med 1 TB (innehåller Lightroom Classic CC, Lightroom för mobil och webb, Photoshop CC, Adobe Spark Premium, Adobe Portfolio och 1 TB molnutrymme) kostar 240 kr/månad

  • Creative Cloud Photography Plan med 20 extra GB (innehåller Lightroom Classic CC, Lightroom för mobil och webb, Photoshop CC, Adobe Spark Premium, Adobe Portfolio och 20 GB molnutrymme) kostar fortsatt 120 kr/månad.

  • Lightroom CC Plan (innehåller Lightroom Classic CC, Lightroom till mobil och webb, Adobe Spark Premium, Adobe Portfolio och 1 TB molnutrymme) kostar 120 kr/månad.

Dessutom lanseras också Lightroom Mobile Plan (endast för IOS och Android) med 100 GB lagringsutrymme. Denna prenumeration kommer att kosta ungefär hälften av Lightroom CC Plan.

Vill du inte prenumerera?

Om du hör till dem som inte vill prenumerera är det tyvärr dags att överge allt hopp om en uppdaterad version av icke-prenumerations Lightroom. Lightroom 6 är den sista versionen som kan köpas utanför Creative Cloud och även om det programmet kommer att finns tillgängligt också framöver, blir det inget Lightroom 7 och Lightroom 6 får inga uppdateringar eller buggfixar efter slutet av 2017.

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.