Apple Pay finns nu i 20 länder och täcker 70% av betalningarna

Tre år efter lanseringen finns Apple Pay i 20 länder. Tjänsten står för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar i de områden där den finns. Snart kommer tjänsten också till Sverige.

Apple Pay firar nu tre år med lite färsk statistik från Jennifer Bailey, chef för tjänsten hos Apple. Den mobila betaltjänsten finns i 20 länder och täcker in 70 procent av kortbetalningarna från 4 000 kortutgivare.

Jennifer Bailey delade med sig av siffrorna under konferensen Money 20/20 nyligen. Danmark, Finland, Sverige och Förenade Arabemiraten är tydligen inkluderade trots att Apple Pay ännu inte har lanserats, rapporterar Imore.

Enligt den senaste tidens rykten behöver vi inte vänta länge på vår tur. Redan den 24 oktober kan det vara dags och Nordea sägs vara först ut tillsammans med butikerna 7-Eleven, Pressbyrån och Elgiganten.

Bailey berättade också att i de områden där Apple Pay finns står tjänsten för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar. I USA accepteras Apple Pay numera på hälften av alla detaljhandelställen, inklusive 67 av de 100 största handlarna.

Senare i höst blir det möjligt att skicka pengar mellan privatpersoner, något som aktiverats i den senaste betaversionen av IOS 11.

Läs mer från oss:
Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka (nyhet, 2017-10-17)

Källa: Imore

Kommentarer
10 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.