Rykte: Ipad Pro med 8-kärnig A11X släpps till våren

Ipad Pro kan få en uppdatering mindre än ett år efter den senaste lanseringen och därmed bli först ut med den åttakärniga processorn A11X byggd med TSMC:s 7-nanometers tillverkningsteknik.

På sommarens utvecklarkonferens WWDC presenterade Apple en större uppdatering av Ipad Pro. Bland nyheterna märktes en större skärm på 10,5 tum med smalare skärmkanter än äldre modeller samt stöd för HDR, dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz, dubblerad mängd primärminne samt den sexkärniga och synnerligen kraftfulla processorn A10X byggd med 10-nanometers teknik.

Läs mer: Ipad Pro får smalare skärmkanter och Face ID Nu uppger Digitimes att en uppdaterad version av Ipad Pro kan släppas redan i slutet av första kvartalet nästa år, det vill säga mindre än ett år efter den senaste uppdateringen. Den nya Ipad Pro sägs bli den första produkten att skeppas med TSMC:s nya 7-nanometers tillverkningsteknik, i form av processorn A11X.

Andra uppgifter från Mydrivers gör också gällande att den nya processorn får åtta kärnor, tre högpresterande kärnor som kallas "Monsoon" och fem energieffektiva kärnor som kallas "Mistral". A11 Bionic har sex kärnor fördelat på två högeffektiva och fyra energieffektiva kärnor.

Tidigare rykten gör gällande att nästa generations Ipad Pro i likhet med Iphone X får Face ID och ännu smalare skärmkanter. Däremot sägs den nya generationen Ipad Pro inte få OLED-panel som Iphone X, utan fortsätta med en LCD-panel.

Källa: Digitimes, Mydrivers (Google-översatt)

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.