fredagsvideo

Lätt att slå sönder vardagsrummet med Nintendo Wii

Idag är det elva år sedan Nintendos spelkonsol Wii lanserades i Sverige. Detta firar vi med en video där folk har sönder tv-apparater och sig själva när de spelar.

För exakt 11 år sedan släpptes Nintendos spelkonsol Wii i Europa. Wii är uppföljaren till Gamecube och Nintendos femte stationära spelkonsol. Konsolen visades upp så tidigt smo under spelmässan E3 2005 med arbetsnamnet Nintendo Revolution. När Wii släpptes i Europa slog den försäljningsrekord som den snabbaste säljande konsolen då Nintendo sålde 325 000 exemplar bara de två första dagarna.

2013 meddelande Nintendo att konsolen skulle sluta produceras och totalt har nästan 100 miljoner enheter sålts sedan den lanserades. Alla som spelar spel vet att lösa föremål kommer med en viss risk. Många förstod snabbt att det var en bra idé att använda snöret till kontrollen så den inte flög iväg när man blev lite för exalterad i ett spel. Denna veckas fredagsvideo tillägnar vi Nintendos konsol som orsakade många bulor och trasiga tv-apparater.

Trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.