God jul

Elda digitalt för julfridens skull

Digitala brasor fortsätter att vara ett populärt alternativ för julmys. I år erbjuder även SVT Play ett alternativ, men för den som vill använda Apple TV vet 99 vilka appar som gäller. Har du någon favorit?

Juletid innebär mys och mys innebär en sprakande eld som sprider glädje och ljus under högtiden. Många av oss saknar tyvärr både öppen spis och braskamin, men då är det ju tur att tekniken erbjuder lämpliga alternativ.

Julen 2015 var fjärde generationens Apple TV en ny produkt, och 99:s jultomte Jakob Nilsson tog på sig ansvaret att prova samtliga brasappar i den svarta lilla lådans App Store. Många appar var medelmåttiga, ett fåtal fantastiska och några stycken riktigt Grinchen-artade i sin oanvändbarhet och provocerande estetik.

Julen 2016 följdes arbetet upp med en titt på de appar som tillkommit under året, och även den strömmande videotjänsten Netflix hade hunnit lansera några videor med brasa.

I detta rika urval går det säkerligen att hitta en lämplig brasa för julhögtiden. Annars är det tydligt att digitala brasor blivit riktigt folkligt 2018; för även Public Service-kanalen SVT Play erbjuder nu en brasa. Den som ändå betalat TV-licensen kan förmodligen finna detta bidrag till sortimentet adekvat, och brasan erbjuds med inte mindre än fem olika typer av musik. SVT Play ska ha poäng för att de inte snålar på musiken; låtarna håller överlag hög kvalitet oavsett om det är country eller svenska klassiska jullåtar. Bäst är ändå att välja alternativet utan musik, med bara vedsprak.

Har du någon favoritbrasa i år? Berätta om hur du säkrar detta vitala moment i julfirandet, och tipsa varandra!

Mer värmande läsning:

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.