Surface Pro 4 läggs i frysen mot problem med skärmflimmer

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

I en tråd på Microsofts supportforum förargar sig användare över problem med att skärmen flimrar och skakar på 2-i-1-enheten Surface Pro 4. De flesta enheterna som drabbas har passerat garantitiden och sidan Flickergate uppskattar att över 1 800 användare är drabbade.

Det verkar som att felet uppkommer när enheten blir för varm, så för att stävja problemet tillfälligt har en del valt att ta hjälp av sin frys. Ett sådant exempel visas i videon ovan. Det är dock sannolikt ingen god idé att placera enheten i frysen då kondensation kan förvärra situationen.

Sedan tidigare har Consumer Reports dragit in sin köprekommendation för Surface-enheter just på grund av problem med datorernas pålitlighet, och för bara några dagar sedan rapporterade vi om att försäljningsstatistiken för Surface-produkterna inte heller ser så lovande ut. Microsoft bör nog jobba hårdare på att kvalitetssäkra sin produktutveckling för att undvika att produtfamiljens namn svärtas permanent i konsumenternas ögon.

Äger du en Surface Pro 4 och har du i så fall drabbats av några problem? Kommentera gärna!

Kommentarer
6 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.