Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Slipp lösenordet

Snart kan du logga in på Microsoft-konton med Apple Watch

Apple Watch-ägare får det snart ännu lite lättare att logga in på sina Microsoft-konton. Microsoft gör det möjligt att använda klockan för att godkänna en inloggning istället för att ange lösenordet.

För något år sedan släppte Microsoft sin Autenticator-app för Android och IOS. Den gör det möjligt att logga in på ett Microsoft-konto utan att behöva ange lösenordet. Nu jobbar företaget på att utöka den här funktionaliteten till en Apple Watch-app.

Appen låter Microsoft-användare godkänna inloggningar som annars kräver lösenord, pin-kod eller biometrisk autentisering direkt från Apple Watch. När du försöker logga in får du en notifiering på klockan och väljer det nummer ur listan som visas på skärmen som matchar det i inloggningsfönstret.

Att komma igång är enkelt, särskilt om du redan använder Microsoft Autenticator på mobilen. Då kan du snabbt flytta över dina personliga och arbetsrelaterade konton till klockan.

Just nu pågår tester av den nya appen, men den ska vara färdig för skarp lansering inom de kommande veckorna. Microsoft Autenticator fungerar till personliga Outlook.com-konton och arbetsrelaterade konton som Office 365.

Vill du börja testa appen redan nu kan du anmäla intresse här.

Källa: The Verge

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.